Inne

GRiLL & PiKniK

Skład:
3 filety z kurczaka
szpinak (jeżeli wybierzemy ten mrożony to ok. 3 kostki)
200 g koncentratu pomidorowego
1 mozzarella
1 łyżka miodu
1łyżka ziół prowansalskich
5 ząbków czosnku
sól
pieprz
olej

A oto jak to zrobić:
1. Filety z kurczaka przekroić na pól i stłuc tłuczkiem.
2. Filety posolić i popieprzyć, a w tym czasie na patelnie wrzucić szpinak z jedną łyżką oleju, dodać 2 ząbki czosnku, sól i pieprz oraz przesmażyć kilka minut.
3. Przygotowane wcześniej filety posmarować szpinakiem i zawinąć w roladki.
4. Naczynie żaroodporne polać niewielką ilością oleju i ułożyć roladki.
5. W miseczce rozrobić przecier pomidorowy z ¾ szklanki wody, dodaję miód, zioła prowansalskie, sól, pieprz i 3 ząbki czosnku.
6. Tak przygotowanym sosem polać roladki i ułożyć na każdej plasterek mozzarelli oraz posypać odrobiną ziół prowansalskich.
7. Roladki piec w piekarniku nagrzanym do 200oC przez ok. 30 min, na koniec ustawić piekarnik na pieczenie z góry i piec 5 min.

Komentarze

Megiks 10 lat temu
wygląda przepysznie, poproszę o przepis :)
Justyna Narcz 10 lat temu
mniam!
Koniecznie przepis :)
Dana 10 lat temu
Ja tez chciałabym przepis :)
Agata Freda 10 lat temu
http://przyprawzyciekolorami.blogspot.com/2013/08/roladki-ze-szpinakiem-zapieczone-z.html

proszę ;)
Doroti 9 lat temu
Poproszę o przepis , wygląda wspaniale
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation